Trebat će vam:
1 žlica soli
1 ljutika ili pola luka (može i cijeli mladi luk)
3 režnja češnjaka
3 grančice svježe majčine dušice
5-6 listića ružmarina
1 lovor
1 mrkva
koliko mrkve, toliko korijena peršina i celera
0,5 dcl bijelog vina
2 pačja batka i zabatka
2 pačja krila
crni papar
+ dodatno pačja mast po potrebi
Priprema:
Povrće očistite, u posudu (keramičku ili vatrostalnu) prvo pospite sol pa grubo mljeveni papar i dodajte začine. Zatim položite dijelove patke (batak odvojite od zabatka) i povrće. Pokrijte PVC folijom i ostavite u hladnjaku najmanje 12 sati (idealno bi bilo cijeli dan). Drugi dan zagrijte pećnicu na 120 stupnjeva, te promiješajte sastojke iz posude (probajte malo natrljati začine u meso), otopite pačju masnoću i po potrebi podlijte s još masti. Sve pripremljeno stavite u pećnicu i pecite oko tri sata. Meso je gotovo kada se počne odvajati od kosti, odnosno odvajati pod prstima. Prohladite te poslužite. Ostatak mesa pohranite u hladnjak. Masnoću od patke iskoristite kao podlogu za pečene mlade krumpire.