CONFIT DE CANARD

Confit od patke: Okušajte se u pripremi ovog sjajnog francuskog specijaliteta

 istockphoto
Confit od patke najbolje će se složiti uz mladi, hrskav izvana, a kremast iznutra krumpir iz pećnice

Trebat će vam:

1 žlica soli

1 ljutika ili pola luka (može i cijeli mladi luk)

3 režnja češnjaka

3 grančice svježe majčine dušice

5-6 listića ružmarina

1 lovor

1 mrkva

koliko mrkve, toliko korijena peršina i celera

0,5 dcl bijelog vina

2 pačja batka i zabatka

2 pačja krila

crni papar

+ dodatno pačja mast po potrebi

Priprema:

Povrće očistite, u posudu (keramičku ili vatrostalnu) prvo pospite sol pa grubo mljeveni papar i dodajte začine. Zatim položite dijelove patke (batak odvojite od zabatka) i povrće. Pokrijte PVC folijom i ostavite u hladnjaku najmanje 12 sati (idealno bi bilo cijeli dan). Drugi dan zagrijte pećnicu na 120 stupnjeva, te promiješajte sastojke iz posude (probajte malo natrljati začine u meso), otopite pačju masnoću i po potrebi podlijte s još masti. Sve pripremljeno stavite u pećnicu i pecite oko tri sata. Meso je gotovo kada se počne odvajati od kosti, odnosno odvajati pod prstima. Prohladite te poslužite. Ostatak mesa pohranite u hladnjak. Masnoću od patke iskoristite kao podlogu za pečene mlade krumpire.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. srpanj 2024 14:08