![36220554](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2025/02/11/k_36220554_640.jpg)
Trebat će vam:
1 luk 2-3 češnja češnjaka korjenasto povrće (1 žuta mrkva, 2 obične mrkve, 1 korijen peršina + list, komadić korijena celera, 1 pastrnjak) 250 g telećeg vrata 100 g crvenog graha 50 g graha trešnjevca 1 tamno pivo (poput The Garden Brewery stouta ili Midnight Bell dark alea) sol, papar, cayennska paprika |
![Zagreb, 230113.
Kuhari Tomislav Skunca Skuf i Dragan Dragojlovic Gaga pripremili su jela sa raznim vrstama piva od Psenicne, Amber, Tomislav i Leffe Blonde pivom.
Jela su pripremali u restoranu Rouzmarin baru Marina Medaka u kojem i gostuju petkom kada rade tematske kuharske vecere.
Na slici:Corba od tamne pive sa teletinom, grahom i korjenastim povrcem.
Foto: Berislava Picek / CROPIX](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2017/5/30/11/jela_piva-230113.jpg)
Priprema:
Meso i povrće narežemo na kocke. Grah kuhamo posebno i procijedimo. Na ulju zapržimo meso, dodamo luk i korjenasto povrće. Zalijemo tamnom pivom i kuhamo da meso omekša. Dodajemo vode ili mesnog temeljca tijekom kuhanja da sastojci budu pokriveni tekućinom. Na kraju dodamo grah, začinimo solju, paprom i cayennskom paprikom. List peršina nasjeckamo i dodamo u gotovu čorbu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....