OPASNO DOBRO

Crème Brûlée s guščjom jetrom obožavat će i najveći gurmani, priprema je prejednostavna

 Berislava Picek/Cropix/Cropix
Naša suradnica Slavica Šagolj pokazala nam je kako slatke klasike pretvoriti u slane delicije

Trebat će vam:

200 ml punomasnog mlijeka
250 g guščje jetre
60 ml konjaka
3 žumanjka
30 g smeđeg šećera
1 žlica svježe nasjeckanog vlasca
sol
papar

Priprema:

Mlijeko stavite u manju posudu za kuhanje te lagano zagrijte, dodajte konjak i maknite s vatre. U blender stavite guščju jetru očišćenu od opni i žilica. Dodajte mlako mlijeko s konjakom te usitnite. Dodajte jedan po jedan žumanjak i začine. Tekućinu ulijte u vatrostalne čaše te stavite u pećnicu na 100 stupnjeva i pecite od 40 do 50 minuta. Pustiti da se malo ohladi. Prije posluživanja posipajte smeđim šećerom te ga karamelizirajte kuhinjskim brenerom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. prosinac 2024 07:14