Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 120 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- Za palačinke:
- 120 g glatkog brašna
- prstohvat soli
- 2 jaja
- 200 ml mlijeka
- 50 ml vode
- 50 g maslac
- 1 srednja naranča, samo naribana korica
- 1 žlica šećera
- Za umak:
- 350 ml soka od naranče (3-4 srednje naranče)
- 1 srednja naranča, samo naribana korica
- 1 manji limun, naribana korica i sok
- 1 žlica šećera
- 3 žlice maraskina
- 50 g maslaca
- 2 žlice brandyja za flambiranje
Priprema
1. korak
Prosijte brašno i sol. Napravite sredinu u brašnu i dodajte jaja. Miješajte pjenjačom uz postupno dodavanje mlijeka s vodom dok ne dobijete kremastu strukturu. Zatim u manjoj posudi otopite 50 g maslaca. Dvije žlice maslaca umiješajte u tijesto, a ostatak ostavite sa strane na toplom za podmazivanje tave prilikom pečenja. Na kraju umiješajte narančinu koricu i šećer.
2. korak
Zagrijte tavu. Ove palačinke moraju biti jako tanke pa ulijte pola manje zaimače i brzo nakon ulijevanja na sredini tave, okretanjem tave, rasporedite tijesto. Kratko popecite i okrenite drugu stranu da se ispeče.
3. korak
Za umak, pomiješajte sve sastojke osim maslaca. Rastopite maslac u tavi, prelijte umak i ostavite ga da se zagrije na laganoj vatri. Zatim stavljajte jednu po jednu palačinku u tavu, pustite da se zagriju, pa ih onda preklapajte na pola i onda opet na pola kako biste dobili izgled trokuta. Napravljene palačinke stavljajte prema rubu tave, a zatim tako slažite i preostale palačinke. Možete na pola preklapanja palačinke prebaciti na pladanj.
4. korak
Prije posluživanja palačinke možete flambirati. Brandy zagrijte u zaimači i zapalite plamen, a onda ga prelijte preko posluženih palačinki.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....