3 kg carskog mesa majčina dušica 2 češnja češnjaka ružmarin sol i papar 2 šeflje pilećeg temeljce 50 g maslaca 2-3 krumpira svežanj blitve |
Na carskom mesu zarezati kožu, dobro posoliti, lagano popapriti, ispod podložiti češnjak, majčinu dušicu i ružmarin. Peći pet sati na 160-170°C jer se radi o prilično debelom komadu mesa. Kad je meso pečeno, izlijte višak masnoće, meso prebacite u drugi pleh i opteretite ga težinom. Koliko kilograma mesa, toliko težinu morate staviti povrh mesa i to stavite u hladnjak preko noći. Meso režite na kocke, a zatim ih stavite u tavu i podlijte s malo pilećeg temeljca (1-2 šeflje). Kocke posložite u tavi tako da kožica bude gore jer mora ostati hrskava. Stavite na laganu vatru, da toplina polagano prodre kroz meso. Za prilog skuhajte krumpir, izrežite ga na pole i prepržite na malo maslaca, blitvu lagano blanširajte i začinite po željI.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....