4 svinjska kotleta 4 glavice luka srebrenca 120 g maslaca 1 žličica sjemenki gorušice 2 žlice Dijon senfa 3 šeflje pilećeg temeljca 2-3 krumpira za pire 1 veći poriluk |
Za umak prodinstajte četiri glavice luka srebrenca na maslacu pri niskoj temperaturi sve dok se luk ne karamelizira. U njega dodajte sjemenke gorušice te Dijon senf. Sve podlijte s dvije šeflje pilećeg temeljca te kuhajte do željene gustoće, a zatim odložite sa strane. Svinjski kotlet prepržite na maslacu s obje strane. Smanjite temperaturu i podlijte s jednom šefljom temeljca. Prelijte prethodno pripremljenim umakom i neka se sve zajedno prožme kojih dvije minute. Za prilog pripremite pire krumpir i u njega umiješajte narezani blanširani poriluk.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....