Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 180 min
Broj osoba: 4 – 6
Sastojci
- 6 jaja
- 200 g šećera u prahu
- 200 g maslaca
- 100 g čokolade
- 100 g mljevenih badema
- 3 žlice kakaa
Priprema
1. korak
Mikserom tucite žumanjke i šećer u prahu, pomalo dodajući maslac. Tucite sve dok ne dobijete posve glatku kremu. Na pari rastopite čokoladu i pustite je da se malo ohladi pa je dodajte u kremu. Rukom umiješajte mljevene bademe i kakao. Bjelanjke istucite u čvrst snijeg pa ih lagano miješajući dodajte u smjesu. Pecite u namaštenom kalupu 50 min na 180 °C.
2. korak
Za kremu ponovite postupak, ali umjesto šest bjelanjaka, upotrijebite samo tri. Ostatak možete zalediti. Kad se tijesto posve ohladi, premažite ga kremom. Po želji možete tortu ukrasiti i šlagom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....