![Izložba](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2024/12/31/k_35967456_640.jpg)
Trebat će vam:
1 kg svježih dagnji 1 veliki crveni luk 1 konzerva pelata dvije šake svježeg peršina 0,5 dcl maslinova ulja 1 dcl bijelog suhog vina |
![A wooden bowl full of freshly prepared mussel chowder with a tomato base, seasoned with fresh basil.](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2016/7/27/17/iStock_96932581_XLARGE.jpg)
Priprema:
Pod mlazom hladne vode ovlaš očistite školjke pa ih stavite u veću posudu za kuhanje. Podlijte s pola čaše mlake vode, poklopite i držite na vatri dok se sve školjke ne otvore. Izvadite školjke iz posude i stavite ih za tren sa strane, a u posudi sačuvajte pola tekućine. Dodajte pelate, luk rezan na sitno, maslinovo ulje, začinsko bilje, pa pirjajte pet do šest minuta. Vratite školjke u posudu, dodajte bijelo vino pa pirjajte još par minuta dok se tekućina nije malo reducirala.
Isprobajte i salatu s bijelim grahom, rajčicama i tunom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....