Obožavamo ih!

Crvena buzara s dagnjama

 Getty Images/iStockphoto
Gotova za tili čas!

Trebat će vam:

1 kg svježih dagnji
1 veliki crveni luk
1 konzerva pelata
dvije šake svježeg peršina
0,5 dcl maslinova ulja
1 dcl bijelog suhog vina

A wooden bowl full of freshly prepared mussel chowder with a tomato base, seasoned with fresh basil.
Getty Images/iStockphoto

Priprema:

Pod mlazom hladne vode ovlaš očistite školjke pa ih stavite u veću posudu za kuhanje. Podlijte s pola čaše mlake vode, poklopite i držite na vatri dok se sve školjke ne otvore. Izvadite školjke iz posude i stavite ih za tren sa strane, a u posudi sačuvajte pola tekućine. Dodajte pelate, luk rezan na sitno, maslinovo ulje, začinsko bilje, pa pirjajte pet do šest minuta. Vratite školjke u posudu, dodajte bijelo vino pa pirjajte još par minuta dok se tekućina nije malo reducirala.

Isprobajte i salatu s bijelim grahom, rajčicama i tunom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. prosinac 2024 10:02