Prilikom pripreme ne pretjerujte s vrhnjem, odnosno jogurtom, odnosno kokosovim mlijekom. Ono ne smije prevladati. Ne biste trebali paničariti ni ako nešto od toga nemate u hladnjaku. Umjesto koksova mlijeka možete koristiti grčki jogurt, creme fraiche, kiselo vrhnje, obično mlijeko, bademovo ili zobeno mlijeko.
Prije nego što se bacite na pripremu curryja po Gagganovom receptu pročitajte i nekoliko njegovih savjeta koji će vam koristiti u pripremi:
- Luka uvijek stavite više nego što mislite da je dovoljno.
- Ljutinu postižite ljutom papričicom, a ne kajenskim paprom - to je pogrešno.
- Kuhajte ga dugo, kuhajte ga dugo, kuhajte ga dugo!
- Ako ga želite učiniti više otmjenim, ubacite sojino mlijeko, creme fraiche ili kokosovo mlijeko.
- Ubacite kardamom ako želite, ne cimet, nije to kava. I to je to, zapravo je on ragu s malo kurkume i kumina!
A sad - recept:
1 veliki bijeli luk
pola žličice zdrobljenih sjemenki kumina
žličica na trake nasjeckanog đumbira
3 češnja češnjaka
1 zeleni čili bez sjemenki
žličica kurkume
malo praha crvenog čilija
1 konzerva pelata (ili svježih rajčica bez kože)
korijander
sol
200 ml kokosovog mlijeka
2 zabatka
Luk izrežite na kockice. Na zagrijano ulje stavite dodajte sjemenke kumina i čim puste miris dodajte luk. Dinstajte dok luk ne dobije zlatnu boju. Možete ga i posoliti odmah na početku kako bi brže pustio vodu. Kad luk dobije dobru boju, ubacite čili, češnjak i đumbir pa i njih dobro izdinstajte kojih 10-ak minuta. Dodajte zabatke koje ste izrezali na veće komade. Od kožice od zabataka možete napraviti čips koji ćete posuti na gotov curry tako da ju stavite peći na 200 stupnjeva na papiru za pečenje dok ne postane zlatna i hrskava te ju zatim ohladite. U piletinu dodajte sol, kurkumu i malo praha crvenog čilija. Dodajte i pelate pa kuhajte na niskoj temperaturi dok se meso ne počne raspadati. Zatim dodajte i korijander te kokosovo mlijeko. Kuhajte još 10-ak minuta i poslužite uz naan kruh.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....