TANJURI PUNI BOJA

Curry s ribom i slanutkom koji ćete obožavati!

Curry s ribom i slanutkom
 Marko Miščević/Cropix

1 ljubičasti luk
2 fileta oslića
1 konzerva slanutka
pola koromača
sol i papar
žličica garam masale
200 ml kokosovog mlijeka
200 ml ribljeg temeljca

image
Curry s ribom i slanutkom
Marko Miščević/Cropix


Luk narežite na kockice i dobro ga izdinstajte. Ubacite na trakice narezan koromač i posolite i popaprite. Dinstajte dok koromač ne omekša. Dodajte procijeđeni slanutak i garam masalu pa sve promiješajte. Ulijte kokosovo mlijeko i riblji temeljac pa pustite da zavrije. Zatim smanjite vatru i ubacite na manje komade izrezan oslić da se lagano pošira. Kad riba očvrsne i postane snježno bijela, curry je gotov. Poslužite ga s kus kusom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. prosinac 2024 17:16