PROLJEĆE JE STIGLO

CVIJEĆE NA STOLU: Čokoladne kocke s ružama

 Marko Miščević
Napokon nas je priroda odlučila počastiti prekrasnim cvijećem, a mi smo odlučili nešto od tih boja preseliti na naše tanjure i pripremiti razigranu proljetnu gozbu za oči i nepce! Cvjetnu inspiraciju pronašli smo u staklenicima na imanju Green Friends u Rakovcu i od nje smo pripremili sve od raskošnog predjela, egzotičnog ručka pa do kiselkastog ili pak slatkog deserta.
200 g kakao maslaca
230 ml javorova sirupa
2 mahune vanilije
1 žlica ružine vode
pola žličice krupne morske soli
120 g kakaa u prahu
50 g oraha
60 g makadamija oraha
150 g sušenih višanja
10 g sušenih latica ruže

Marko Miščević

U sjeckalici usitnite orahe i prebacite u zdjelu u koju ćete dodati sušene višnje. Usitnite makadamija orahe na krupnije komadiće, dodajte u zdjelu i dobro pomiješajte. Rastopite na vatri kakao maslac, pustite da se malo ohladi pa ga prebacite u sjeckalicu. Dodajte javorov sirup, sjemenke vanilije koje ste sastrugali iz mahuna, žlicu ružine vode i sol. Sjeckajte dok ne dobijete glatku i kremastu masu. Dodajte u sjeckalicu prosijani kakao u prahu i obrađujte dok se sastojci ne povežu. Prebacite smjesu u zdjelu s orasima i višnjama te dobro sve izmiješajte. Izlijte u duboki pladanj koji ste obložili papirom za pečenje. Ukrasite smjesu sušenim laticama ruža i stavite u zamrzivač da se stisne sat vremena prije posluživanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. studeni 2024 23:53