PROLJEĆE JE STIGLO

CVIJEĆE NA STOLU: Proljetne rolice s piletinom

 Marko Miščević
Napokon nas je priroda odlučila počastiti prekrasnim cvijećem, a mi smo odlučili nešto od tih boja preseliti na naše tanjure i pripremiti razigranu proljetnu gozbu za oči i nepce! Cvjetnu inspiraciju pronašli smo u staklenicima na imanju Green Friends u Rakovcu i od nje smo pripremili sve od raskošnog predjela, egzotičnog ručka pa do kiselkastog ili pak slatkog deserta.
400 g pilećih prsa
1 veća mrkva g
lavica kineskog kupusa
rižni papiri
3 grančice svježeg korijandera
3 mlada luka
maćuhice
začini po želji
umak po želji

Marko Miščević

Začinite piletinu po želji i pustite da malo odstoji pa je specite u tavi. Dok se piletina peče, ogulite i usitnite mrkvu na što tanje štapić. Narežite mladi luk na tanke kolutiće, listove kineskog kupusa na tanke trakice, a korijandar usitnite. Pripremite cvijeće koje ćete stavljati u rolice. U dubljoj tavi zagrijte kratko vodu. Kada se malo ohladi, uzmite tvrde listove od riže, kratko ih potopite da omekšaju pa stavite na tanjur. Na papir stavite cvijeće glavicama prema dolje, dodajte meso i povrće po želji. Pazite da ne pretrpate sastojcima. Bočne strane papira savijte prema unutra pa povucite gornju stranu papira kao da ćete složiti omotnicu. Zatvorite rolicu tako što ćete povući donji dio rižinog papira preko smjese i savijenih strana. Poslužite rolice s umakom po želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. studeni 2024 06:37