USRED TJEDNA

Cvjetača može poslužiti i kao dobra podloga za zdraviju varijantu pizze, evo kako

 Yummy Pic/Getty Images/istockphoto
Od glavice cvjetače i sireva napravite podlogu, a zatim dodajte nadjev po želji

Trebat će vam:

1 veća ili dvije manje glavice cvjetače

1 jaje

100 g mozzarelle za koru

50 g parmezana za koru

100 g mozzarelle za posipanje

200 ml umaka od rajčice (s češnjakom i maslinovim uljem)

šunka, kobasica, šampinjoni i drugi dodaci

sol

Priprema:

Cvjetaču operite i razlomite na manje cvjetove. U velikoj zdjeli zagrijte vodu dok ne proključa, posolite i kuhajte cvjetaču 5 minuta. Maknite iz vode, obrišite cvjetaču papirantim ručnicima kako biste je osušili, a zatim je stavite u blender. Blendajte dok ne dobijete mrvice nalik riži. Premjestite je u veću zdjelu, dodajte jaje, sol, mozzarellu i parmezan. Pomiješajte i podijelite smjesu na dva dijela, pa od svakog napravite krug na papiru za pečenje. Pecite na 180 Celzijevih stupnjeva 20 minuta, a zatim dodajte umak od rajčice, mozzarellu i druge sireve i dodatke po želji. Pecite još 5 do 10 minuta na 200 Celzijevih stupnjeva i poslužite odmah.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. studeni 2024 11:40