Trebat će vam:
1 glavica cvjetače
100 ml maslinova ulja
3 režnja češnjaka
1 žličica sušenog timijana
150 g parmezana
1 šaka svježeg peršina
sol, papar
Priprema:
Cvjetaču dobro operite i osušite papirnatim kuhinjskim ručnicima. Odstranite listove. U posebnoj posudi pomiješajte maslinovo ulje, protisnuti češnjak, timijan i parmezan, sol i papar. Dobivenim umakom dobro premažite cvjetaču i stavite je u posudu za pečenje. Ostatak umaka možete poprskati po cvjetači naknadno. Pecite poklopljeno ili prekriveno folijom na 200 Celzijevih stupnjeva oko pola sata, ovisno o veličini cvjetače, a zatim maknite poklopac i po želji dodajte još parmezana ili jednostavno zapecite cvjetaču. Kada je gotova, pospite je svježim peršinom i poslužite toplu uz prilog po želji.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....