KUKURUZ

DA GA SAMO NE KUHATE I PEČETE: Krem juha od kukuruza

 Getty Images/iStockphoto
Njam!

Trebat će vam:

4 klipa kukuruza šećerca
1 glavica luka
2 žlice maslinova ulja
750 ml juhe od povrća
1 čašica kiselog vrhnja
sol, papar
2 prstohvata muškatnog oraščića
sjeckani list peršina

delicious corn soup and bread, top view, vertical, closeup

Nasjeckajte luk pa ga pržite na maslinovom ulju da postane staklast. Zalijte juhom. Oštrim nožem s klipova kukuruza skinite zrna, tako da počnete s vrha klipa. Bit će vam lakše ako klipove najprije pretrgnete na pola, postavite ih na dasku, pa počnete skidati zrna potezima velikog oštrog noža. Stavite zrnje u juhu i pustite da se kuha otprilike 10 minuta, odnosno dok ne omkeša. Juhu usitnite štapnim mikserom. Ostavite je da se malo ohladi, pa umiješajte vrhnje, posolite, popaprite i začinite muškatnim oraščićem. Ponovno stavite lonac na vatru i uz stalno miješanje ugrijte juhu. Prije posluživanja pospite nasjeckanim peršinom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. studeni 2024 18:55