Trebat će vam:
4 klipa kukuruza šećerca 1 glavica luka 2 žlice maslinova ulja 750 ml juhe od povrća 1 čašica kiselog vrhnja sol, papar 2 prstohvata muškatnog oraščića sjeckani list peršina |
Nasjeckajte luk pa ga pržite na maslinovom ulju da postane staklast. Zalijte juhom. Oštrim nožem s klipova kukuruza skinite zrna, tako da počnete s vrha klipa. Bit će vam lakše ako klipove najprije pretrgnete na pola, postavite ih na dasku, pa počnete skidati zrna potezima velikog oštrog noža. Stavite zrnje u juhu i pustite da se kuha otprilike 10 minuta, odnosno dok ne omkeša. Juhu usitnite štapnim mikserom. Ostavite je da se malo ohladi, pa umiješajte vrhnje, posolite, popaprite i začinite muškatnim oraščićem. Ponovno stavite lonac na vatru i uz stalno miješanje ugrijte juhu. Prije posluživanja pospite nasjeckanim peršinom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....