Trebat će vam:
500 g očišćenih repova kozica 2 šalice kukuruza šećerca 1,5 l pilećeg temeljca 2 žlice maslaca 2 glavice luka pola žličice ljute paprike 2 češnja češnjaka 2 žumanjka sok jednog limuna peršin |
Češnjak izrežite na tanke ploške pa izmiješajte s repovima kozica i pustite da odstoji 15 minuta. Za to vrijeme na maslacu pirjajte sitno sjeckani luk s ljutom paprikom. Kad je sasvim uvenuo, ali još se nije počeo karamelizirati dodajte kozice i okrećite ih povremeno. Istodobno zagrijte temeljac, a kad zakuha, ubacite u njega kukuruz pa kuhajte oko 5 minuta. Nakon toga juhi dodajte kozice. Pustite da lagano kuha, ali nemojte pustiti da provrije. Žumanjke istucite s limunovim sokom pa smjesu umiješajte u juhu konstantno miješajući. Provjerite začine te dodajte sol i papar po želji, ako temeljac nije bio slan. Juha bi trebala biti ljutkasta od paprike. Na kraju dodajte i malo svježeg peršina. Poslužite s tamnim prepečenim kruhom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....