OBOŽAVANJE PILETINE

DA NE BUDE DOSADNA: Aromatizirana piletina

 Marko Miščević
Piletina za ručak!

Trebat će vam:

1 čili paprika
3 žlice pirea od rajčice
3 žlice maslinova ulja
3 češnja češnjaka
500 g pilećeg filea
500 g mladog krumpira
nekoliko grančica timijana
150 g sitno narezane pancete
400 g mini rajčica

Marko Miščević

Priprema:

Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva. Pleh obložiti papirom za pečenje te rasporediti piletinu i krumpir. U sjeckalicu staviti čili papričicu, pire od rajčice, maslinovo ulje i češnjak te usitniti u pire. Dobivenom smjesom preliti piletinu i krumpir, začiniti solju i paprom, sve zajedno izmiješati te staviti u zagrijanu pećnicu da se peče 30 minuta. Nakon toga sastojke posipati sitno narezanom pancetom i nastaviti peći još 15 minuta. Na kraju dodati mini rajčice te sve zajedno peći još 15 minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. prosinac 2024 18:21