Trebat će vam:
250 g pilećeg filea maslinovo ulje sjemenke kumina 2 češnja češnjaka sol, papar 100 ml pilećeg temeljca limun 1 žlica meda 1 avokado 1 rajčica 1 paprika ljutika slanutak 1 žlica nasjeckanog peršina |
Priprema:
Na zagrijanu tavu staviti maslinovo ulje, dodati piletinu narezanu na trakice, začiniti solju, paprom, češnjakom i kuminom. Ispeći s obje strane te izvaditi meso u posudu. U tavu na talog od pečenja dodati 1 dcl pilećeg temeljca, sok jednog limuna, 1 žlicu meda pustiti da zakuha i u taj umak vratiti ispečenu piletinu i pustiti minutu, dvije da se arome sljube. Avokado izdubiti i njegov sadržaj dodati u posudu za miješanje, 2 žličice limunova soka, žlica maslinova ulja, 2 češnja češnjaka, 1 žlica nasjeckanog peršina, malo soli i papra. Sastojke sjediniti i od njega napraviti pire štapnim mikserom ili sjeckalicom. Rajčicu, papriku i ljutiku isjeckati na kockice, dodati slanutak te začiniti limunovim sokom, solju i paprom. Sastojke dobro izmiješati i puniti avokadom
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....