PILETINA ZA RUČAK

DA NE BUDE DOSADNA: Pileća prsa u avokadu

 Marko Miščević
Volimo piletinu!

Trebat će vam:

250 g pilećeg filea
maslinovo ulje
sjemenke kumina
2 češnja češnjaka
sol, papar
100 ml pilećeg temeljca
limun
1 žlica meda
1 avokado
1 rajčica
1 paprika
ljutika
slanutak
1 žlica nasjeckanog peršina

Marko Miščević

Priprema:

Na zagrijanu tavu staviti maslinovo ulje, dodati piletinu narezanu na trakice, začiniti solju, paprom, češnjakom i kuminom. Ispeći s obje strane te izvaditi meso u posudu. U tavu na talog od pečenja dodati 1 dcl pilećeg temeljca, sok jednog limuna, 1 žlicu meda pustiti da zakuha i u taj umak vratiti ispečenu piletinu i pustiti minutu, dvije da se arome sljube. Avokado izdubiti i njegov sadržaj dodati u posudu za miješanje, 2 žličice limunova soka, žlica maslinova ulja, 2 češnja češnjaka, 1 žlica nasjeckanog peršina, malo soli i papra. Sastojke sjediniti i od njega napraviti pire štapnim mikserom ili sjeckalicom. Rajčicu, papriku i ljutiku isjeckati na kockice, dodati slanutak te začiniti limunovim sokom, solju i paprom. Sastojke dobro izmiješati i puniti avokadom

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. studeni 2024 11:39