OBOŽAVAMO PILETINU

DA NE BUDE DOSADNA: Piletina s medom i feta sirom

 Marko Miščević
Piletina za ručak!

Trebat će vam:

4 pileća filea
2 žlice maslaca
2 žlice meda
papar
grančica ružmarina
peršinov list
250 g feta sira
500 g svježe tjestenine (fettucine)

Marko Miščević

Priprema:

Piletinu izrezati na odreske te začini solju i paprom. U manju posudu dodati maslac i med te lagano zagrijati. Začinjenu piletinu preliti toplom mješavinom maslaca i meda, dodati ružmarin te ostaviti da odstoji 10 minuta. Zagrijati gril tavu te dodati piletinu zajedno s marinadom i peći dok ne poprimi željenu boju. Na kraju dodati nasjeckani peršin. Dok se piletina peče, zakuhati svježu tjesteninu. Pečene odreske izvaditi iz tave i na istu masnoću staviti kuhanu tjesteninu da pokupi arome od pečenja. Na dno tanjura staviti tjesteninu, pileći file i na kockice narezan feta sir.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. prosinac 2024 09:52