Dagnje na buzaru

 Berislava Picek / Hanza Media

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 30 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 1 kg dagnji
  • 3 lovorova lista
  • 2 češnja češnjaka
  • 1,5 dl cider od jabuke
  • 75 g pancete nerezane na trakice
  • 50 g poriluka tanko narezanog
  • 50 g fino nasjeckane luka
  • 1 dcl vrhnja za kuhanje
  • 0,5 dcl maslinovo ulje
  • 10 g fino nasjeckanog peršina
  • 10 g svježe naribanog hrena

Priprema

1. korak

Zagrijati lonac. U vrući lonac dodati maslinovo ulje, kad je zagrijano dodati dva režnja češnjaka, lovorov list i zatim luk. Kad luk postane proziran dodati pancetu i poriluk.Nakon par minuta dodati cider i pričekati da zakuha, pa ubaciti dagnje i poklopiti. Kuhamo dok se dagnje ne otvore povremeno mješajući,a čim se otvore dodamo vrhnje za kuhanje i promiješamo dok ne provrije pa maknemo s vatre. Dagnje serviramo u tanjur i na kraju ih začinimo s peršinom i svježe naribanim

hrenom.

Recept restorana Pelegrini, Šibenik

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. studeni 2024 14:44