Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 30 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 1 kg dagnji
- 3 lovorova lista
- 2 češnja češnjaka
- 1,5 dl cider od jabuke
- 75 g pancete nerezane na trakice
- 50 g poriluka tanko narezanog
- 50 g fino nasjeckane luka
- 1 dcl vrhnja za kuhanje
- 0,5 dcl maslinovo ulje
- 10 g fino nasjeckanog peršina
- 10 g svježe naribanog hrena
Priprema
1. korak
Zagrijati lonac. U vrući lonac dodati maslinovo ulje, kad je zagrijano dodati dva režnja češnjaka, lovorov list i zatim luk. Kad luk postane proziran dodati pancetu i poriluk.Nakon par minuta dodati cider i pričekati da zakuha, pa ubaciti dagnje i poklopiti. Kuhamo dok se dagnje ne otvore povremeno mješajući,a čim se otvore dodamo vrhnje za kuhanje i promiješamo dok ne provrije pa maknemo s vatre. Dagnje serviramo u tanjur i na kraju ih začinimo s peršinom i svježe naribanim
hrenom.
Recept restorana Pelegrini, Šibenik
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....