RUČAK PETKOM

Dagnje obožavamo, a najčešće ih pripremamo na ovaj brzi način s tjesteninom i rajčicama

 Luchezar
Kombinacija tjestenine, dagnji i rajčica jedna je od onih s kojima jednostavno ne možete pogriješiti

Trebat će vam:

500 g dagnji

400 g tjestenine

300 g cherry rajčica

4 režnja češnjaka

1 šaka svježeg bosiljka

1 šaka svježeg peršina

100 ml bijelog vina

sol, papar

maslinovo ulje

Priprema:

Dagnje najprije očistite tako da malim nožićem odstranite sve nečistoće na površini školjke. Nasjeckajte češnjak i pirjajte ga na maslinovom ulju jednu minutu. Dodajte prepolovljene cherry rajčice i sitno sjeckani peršin i pirjajte dok ne omekša. Zatim ubacite dagnje, zalijte vinom i kratko kuhajte, dok se dagnje ne otvore. Tjesteninu skuhajte u slanoj vodi, ocijedite je i dodajte dagnjama i rajčicama. Na kraju pospite listićima bosiljka, po želji dodajte i parmezan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. prosinac 2024 22:22