Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 35 min
Broj osoba: 2-4
Sastojci
- 1 kg svježih dagnji
- 1 veliki crveni luk
- 1 velika zrela rajčica
- 5 sušenih rajčica
- 1 žličica mediteranskog začinskog bila
- 20 ukiseljenih kapara
- 8 malih ukiseljenih lučica
- 25 dag kuhanog i ocijeđenog graha
- 1 jušna žlica nasjeckanog svježeg peršinova lista
- 0,5 dcl maslinova ulja
- 1 dcl bijelog suhog vina
Priprema
1. korak
Pod mlazom hladne vode ovlaš očistite školjke pa ih stavite u veću posudu za kuhanje. Podlijte s pola čaše mlake vode, poklopite i držite na vatri dok se sve školjke ne otvore. Izvadite školjke iz posude i stavite ih za tren sa strane, a u posudi sačuvajte pola tekućine.
2. korak
Dodajte sitno sjeckane suhe i svježe rajčice, luk rezan na rebarca, kapare, ukiseljene lučice, maslinovo ulje, začinsko bilje te kuhan i ocijeđen grah pa pirjajte pet-šest minuta. Vratite školjke u posudu, dodajte bijelo vino pa pirjajte dok se tekućina nije na pola reducirala. Služite toplo.
Pripremio: Zlatko Gall
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....