Dagnje s pomama i fažolom

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 35 min

Broj osoba: 2-4

Sastojci

  • 1 kg svježih dagnji
  • 1 veliki crveni luk
  • 1 velika zrela rajčica
  • 5 sušenih rajčica
  • 1 žličica mediteranskog začinskog bila
  • 20 ukiseljenih kapara
  • 8 malih ukiseljenih lučica
  • 25 dag kuhanog i ocijeđenog graha
  • 1 jušna žlica nasjeckanog svježeg peršinova lista
  • 0,5 dcl maslinova ulja
  • 1 dcl bijelog suhog vina

Priprema

1. korak

Pod mlazom hladne vode ovlaš očistite školjke pa ih stavite u veću posudu za kuhanje. Podlijte s pola čaše mlake vode, poklopite i držite na vatri dok se sve školjke ne otvore. Izvadite školjke iz posude i stavite ih za tren sa strane, a u posudi sačuvajte pola tekućine.

2. korak

Dodajte sitno sjeckane suhe i svježe rajčice, luk rezan na rebarca, kapare, ukiseljene lučice, maslinovo ulje, začinsko bilje te kuhan i ocijeđen grah pa pirjajte pet-šest minuta. Vratite školjke u posudu, dodajte bijelo vino pa pirjajte dok se tekućina nije na pola reducirala. Služite toplo.

Pripremio: Zlatko Gall

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. studeni 2024 13:37