1 veći odrezak purećih prsa 2 tanke kobasice pečenice (svježa kobasica za pečenje) sol papar nekoliko listova kadulje maslinovo ulje 1,5 dcl bijelog vina 2 mrkve 1 luk 1 peršin 3-4 cijela češnja češnjaka 500 g graška 150 g mesnatog špeka 3 ljutike 3 češnja češnjaka sol papar maslinovo ulje 1 žlica maslaca |
Puretinu istući tako da se dobije veliki odrezak. Posoliti i popapriti meso pa na njega staviti kobasice i zarolati. Nauljiti puretinu pa “zalijepiti” odozgo listove kadulje i sve povezati kuhinjskim koncem. Staviti u pleh za pečenje, a okolo poslagati narezano povrće i zaliti pilećim temeljcem ili vodom i vinom. Peći pod folijom oko sat i pol dok meso ne omekša. Od povrća i tekućine u kojoj se meso peklo izraditi umak. Na tavi na mješavini maslinova ulja i pola žlice maslaca dinstati ljutiku pa kada omekša, dodati joj sitno nasjeckan špek. Popržiti kratko pa dodati grašak i češnjak. Pred kraj kuhanja dodati nasjeckan peršinov list, mentu i kopar i na samom kraju ostatak maslaca. Posoliti i popapriti te poslužiti uz puretinu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....