KUHAMO SA ZAČINSKIM BILJEM

DAJTE KARAKTER SVOJIM JELIMA: Puretina s kaduljom i grašak s mentom, koprom i peršinom

 Mario Kučera / EPH
Neodoljiva moć začinskog bilja!
1 veći odrezak purećih prsa
2 tanke kobasice pečenice (svježa kobasica za pečenje)
sol
papar
nekoliko listova kadulje
maslinovo ulje
1,5 dcl bijelog vina
2 mrkve
1 luk
1 peršin
3-4 cijela češnja češnjaka
500 g graška
150 g mesnatog špeka
3 ljutike
3 češnja češnjaka
sol
papar
maslinovo ulje
1 žlica maslaca

Zagreb, 230516. Recepti sa zacinskim biljem. Foto: Mario Kucera

Puretinu istući tako da se dobije veliki odrezak. Posoliti i popapriti meso pa na njega staviti kobasice i zarolati. Nauljiti puretinu pa “zalijepiti” odozgo listove kadulje i sve povezati kuhinjskim koncem. Staviti u pleh za pečenje, a okolo poslagati narezano povrće i zaliti pilećim temeljcem ili vodom i vinom. Peći pod folijom oko sat i pol dok meso ne omekša. Od povrća i tekućine u kojoj se meso peklo izraditi umak. Na tavi na mješavini maslinova ulja i pola žlice maslaca dinstati ljutiku pa kada omekša, dodati joj sitno nasjeckan špek. Popržiti kratko pa dodati grašak i češnjak. Pred kraj kuhanja dodati nasjeckan peršinov list, mentu i kopar i na samom kraju ostatak maslaca. Posoliti i popapriti te poslužiti uz puretinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. studeni 2024 09:17