Hrvoje upozorava kako je važno meso i povrće za peku ne sjeći na sasvim male komade kako bismo bolje mogli kontrolirati peku, također napominje kako je domaća svinjska mast neizbježna, da se krumpiri i povrće stavljaju na meso, zajedno s kupusom koji se u Dalmaciji vrlo često stavlja u jela pod pekom.
Trebat će vam:
1 teleća potrbušina janjeći vrat janjeća plećka dio janjećeg buta i rebara svježa paprika rajčice svježi peršin mrkva luk krumpir panceta ružmarin bijelo vino kiseli kupus |
Priprema:
Meso izrežite na otprilike jednake komade, posolite ga i popaprite. Stavite ga u protvan koji ste prethodno namastili s domaćom masti. Pancetu izrežite na ploške i poredajte ju po mesu. Krumpir i povrće također izrežite na komade otprilike jednake veličine te sve posolite i popaprite. Na meso stavite krumpir te zatim dodajte povrće. Dodajte peršin i ružmarin također. Sve podlijte s bijelim vinom. Na vrh peke žlicom stavite par ''kupica'' svinjske masti. Stavite peći pod peku te negdje na sredini pečenja izlijte višak tekućine. Ponovno vratite pod peku
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....