Nije teško, a veseli

Danas je gozba! Pripremamo srdelice u pivskom tijestu po dobrom starom receptu

 Anton Dobrea/Getty Images
Kad smo na moru, nijedan boravak ne može proći bez da barem jednom ne napravimo ovo jelo, kad čeznamo za morem, isto tako. Probajte ga i vi

Priprema: 30 minuta • Pečenje: 30 minuta • Porcija: 2-4

Trebat će vam:

1 kg srdela
200 ml hladnog piva
160 g brašna
1 žlica praška za pecivo
1 žličica soli
ulje
sol

Priprema:

Srdele očistite i filetirajte ih tako da ih rastvorite u oblik leptira. U posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol. Dodajte jako hladno pivo, pomiješajte, ali nemojte predugo, nema veze ako ostane i koja grudica. U dobivenu gustu smjesu umačite srdele i pržite ih u vrućem ulju. Poslužite uz krumpiriće, umak po želji i salatu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. prosinac 2024 23:01