Trebat će vam:
250 g riže
50 g slanine
400 g piletine bez kosti
2 režnja češnjaka
2 tikvice
150 ml bijelog vina
1 luk
2 grančice timijana
50 g maslaca
temeljac ili voda
ulje
sol i papar
Priprema:
Na malo ulja najprije zapržite slaninu pa dodajte sitno sjeckani luk i pirjajte oko 5 minuta. Zatim dodajte piletinu koju ste nasjeckali na kockice i dobro je zapecite sa svih strana. Ubacite i sitno sjeckani češnjak. Dodajte rižu i pustite da se zastakli. Tikvice nasjeckajte na sitno pa ih dodajte preostalim sastojcima. Ubacite i timijan. Dodajte vino i kuhajte dok alkohol ne ispari, a zatim postupno dodajte temeljac. Kuhajte dok riža nije gotova, trebala bi biti kuhana al dente. Na kraju ubacite kockicu maslaca i sve dobro promiješajte. Poslužite odmah.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....