OMILJENA KOMBINACIJA

Danas je radimo s tikvicama i piletinom, a kako bi bila kremastija, riži dodajte maslac

 Nkmandic
Ukoliko želite uživati u povrtnom jelu, piletinu možete preskočiti, a razmislite i o dodavanju začinskog bilja poput bosiljka i vlasca

Trebat će vam:

250 g riže

50 g slanine

400 g piletine bez kosti

2 režnja češnjaka

2 tikvice

150 ml bijelog vina

1 luk

2 grančice timijana

50 g maslaca

temeljac ili voda

ulje

sol i papar

Priprema:

Na malo ulja najprije zapržite slaninu pa dodajte sitno sjeckani luk i pirjajte oko 5 minuta. Zatim dodajte piletinu koju ste nasjeckali na kockice i dobro je zapecite sa svih strana. Ubacite i sitno sjeckani češnjak. Dodajte rižu i pustite da se zastakli. Tikvice nasjeckajte na sitno pa ih dodajte preostalim sastojcima. Ubacite i timijan. Dodajte vino i kuhajte dok alkohol ne ispari, a zatim postupno dodajte temeljac. Kuhajte dok riža nije gotova, trebala bi biti kuhana al dente. Na kraju ubacite kockicu maslaca i sve dobro promiješajte. Poslužite odmah.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. studeni 2024 21:07