Trebat će vam:
500 g juneće lopatice
2 veća luka
2 režnja češnjaka
2 mrkve
1 crvena paprika
200 g graška
žličica dimljene crvene paprike
150 ml bijelog vina
lovorov list
sol i papar
5 žlica suncokretova ulja
kajenski papar
2 žlice pirea od rajčice
svježi peršin
Priprema:
Meso narežite na jednake kocke, posolite ga i prepecite na zagrijanom ulju. Pečenom mesu dodajte sitno sjeckani luk i mrkvu pa kratko pržite. Podlijte bijelim vinom, koje može zamijeniti i povrtni temeljac ili voda. Dodajte sol, papar, lovorov list i dimljenu crvenu papriku te pirjajte dok meso ne omekša, otprilike sat i pol na laganoj vatri. Kad meso omekša, dodajte na kockice narezanu papriku, grašak, i pire od rajčice. Kratko prokuhajte i na kraju dodajte sitno sjeckani peršin.