Trebat će vam:
300 g mladog graška
300 g mrkve
400 g piletine otkoštene
1 glavica luka
2 dcl pasirane rajčice
sol i ostali začini po želji
Za noklice:
1 jaje
100 g brašna
sol
prstohvat praška za pecivo
1 žlica suncokretovog ulja
Priprema
Piletinu najprije narežite na manje komadiće pa je pirjajte na vrućem ulju. Luk očistite i nasjeckajte. Kada se piletina zapekla sa svih strana, izvadite je iz posude, po potrebi dodajte još žlicu ili dvije ulja i pirjajte luk dok ne postane staklast. Dodajte i mrkvu, pustite da se kratko pirja, ubacite češnjak, a zatim i pasiranu rajčicu. Vratite piletinu. Pustite da se krčka pa dodajte vodu ili temeljac. Kad proključa, kuhajte još 15-20 min kako bi mrkva omekšala, a zadnjih desetak minuta ubacite i grašak. Stavite po želji soli i drugih začina (peršin, žličica šećera). Za vrijeme kuhanja, umutite noklice. U zdjelicu razbiti jedno jaje, dobro ga razmutite, dodajte ulje, sol, brašno i prašak za pecivo. Smjesa se treba teško odvajati od žlice. Malu žličicu umočite u vruću vodu, a potom grabite smjesu za noklice i ukuhajte u varivo. Kada noklice isplivaju na površinu, varivo je gotovo.