OVO MORATE ISPROBATI

DANAS KUHAMO: Šaran s krumpirom, tikvicama, paprikama, slaninom i bijelim vinom

 Alleko
Šaran iz pećnice uvijek je dobra ideja, a kada mu dodate povrće, slaninu i bijelo vino, ovo jelo poprimit će sasvim novu dimenziju

Priprema: 20 minuta
Pečenje 60 minuta
Porcija 4

Trebat će vam:

1 kg šarana
sol i papar
30 g brašna
4 žlice ulja
1 kg krumpira
2 tikvice
1 crvena paprika
50 g slanine
150 g cherry rajčica
50 ml bijelog vina

Priprema:

Ugrijte pećnicu na 180 °C. Očišćenog šarana natrljajte solju. Uvaljajte ga u brašno. Ogulite i na kockice narežite krumpir, na kockice narežite tikvice, na trakice papriku, a rajčice prepolovite. Slaninu narežite na trakice. Posolite i popaprite povrće i pomiješajte ga rukama. Nauljite pekač (posudu) po kojoj rasporedite povrće, pa na njega stavite šarana. Poprskajte ga uljem i prelijte vinom. Pokrijte posudu i pecite u pećnici oko sat vremena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. prosinac 2024 09:20