MATE E MONTI

Danas kuhamo: Vitello tonnato ili jezik na tunu po receptu chefa Hrvoja Zirojevića

 Ante Cizmic/Cropix
Chef Hrvoje Zirojević otkrio nam je recept u kojem se spajaju teleći jezik i umak od tune

Trebat će vam:

600 g telećeg jezika
200 g luka
60 g češnjaka
100 g mrkve
50 g peršina
50 g lista celera
150 g pancete
10 ml vina
1 lovorov list
sol i papar

Za umak:

100 g tune ili tune iz konzerve
2 slana inćuna
50 g kapara
100 ml maslinova ulja
50 ml kvasine od crnog vina

Priprema:

Očistite luk, češnjak i korjenasto povrće te stavite kuhati s jezikom dok ne omekša. Jezik ohladite, očistite od kože (opne) i narežite ukoso na tanje fete. U međuvremenu napravite umak. Pomiješajte tunu, inćune i kapare te dodajte malo luka, češnjaka i peršina te kvasinu i maslinovo ulje. Stavite u blender i miksajte, dok ne dobijete gustu kremu. Potom podlijevajte temeljcem kako biste dobili umak. Uskladite okuse. Na tanjur posložite jezik i prelijte hladnim umakom od tune. Po želji dodajte još kapara i malo maslinova ulja

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. studeni 2024 07:53