Trebat će vam:
600 g telećeg jezika
200 g luka
60 g češnjaka
100 g mrkve
50 g peršina
50 g lista celera
150 g pancete
10 ml vina
1 lovorov list
sol i papar
Za umak:
100 g tune ili tune iz konzerve
2 slana inćuna
50 g kapara
100 ml maslinova ulja
50 ml kvasine od crnog vina
Priprema:
Očistite luk, češnjak i korjenasto povrće te stavite kuhati s jezikom dok ne omekša. Jezik ohladite, očistite od kože (opne) i narežite ukoso na tanje fete. U međuvremenu napravite umak. Pomiješajte tunu, inćune i kapare te dodajte malo luka, češnjaka i peršina te kvasinu i maslinovo ulje. Stavite u blender i miksajte, dok ne dobijete gustu kremu. Potom podlijevajte temeljcem kako biste dobili umak. Uskladite okuse. Na tanjur posložite jezik i prelijte hladnim umakom od tune. Po želji dodajte još kapara i malo maslinova ulja
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....