Za tijesto će vam trebati:
210 g glatkog brašna
70 g šećera u prahu
40g bademova brašna
1 jaje
1 žumanjak
malo soli
korica jednog limuna
130 g maslaca sobne temperature
Za nadjev:
500 g mascarpone sira
200 g crnog ribizla
2 vanilin šećera
1 žlica ekstrakta od vanilije
Priprema:
Od navedenih sastojaka umijesite glatko tijesto. Zamotajte ga u prozirnu foliju i stavite u hladnjak. Poželjno je da odstoji minimalno sat vremena. Ohlađeno tijesto razvaljate na pola centimetra debljine, oblikujte krug od 6 cm i prekrijte kalupe. Po sredini kalupa stavite papir za pečenje i keramičke kuglice da tijesto tijekom pečenja zadrži formu. Pecite na 175 stupnjeva oko 18 do 20 minuta. Mascarpone, vanilin šećer i ekstrakt od vanilije izmiješajte. Dodajte očišćeni ribizl i lagano sjedinite sve sastojke. Ohlađene košarice punite kremom i na vrh dodajte još koju bobicu ribizla.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....