ŠTO VI DANAS KUHATE?

DANAS NAPRAVITE: Quiche s porilukom i ricotta sirom!

 Getty Images/iStockphoto
Quiche pecite sporo i na niskoj temperaturi, ne štedite na siru i neka komadići maslaca u tijestu budu što veći!

Tijesto:

400 g brašna
200 g maslaca
1 žlica šećera
1 žlica soli
1 prašak za pecivo
2 žumanjka
50 ml K-veggie vrhnja za kuhanje

Nadjev:

250 g ricotta sira
malo muškatnog oraščića
malo soli i papra
500 g poriluka
25 g maslaca
1 jaje
sol
papar

*za intenzivniji okus možete dodati i camembert sira narezanog na kockice

Prvo dodate u posudu suhe sastojke, a zatim i sve ostale pa zamijesite glatko tijesto. Oblikujete u kuglu, a zatim pustite da odmori najmanje sat vremena u hladnjaku. Na malo maslinova ulja nekoliko minuta prepržite poriluk, a zatim u međuvremenu dok se tijesto hladi pomiješate sve sastojke za nadjev dok ne dobijete homogenu smjesu. U prethodno nauljen pleh rasporedite tijesto pa pečete 15 minuta na 200°C. Zatim, izvadite tijesto, raspodijelite prethodno pripremljen nadjev pa pečete još desetak minuta sve zajedno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. prosinac 2024 05:02