Tijesto:
400 g brašna 200 g maslaca 1 žlica šećera 1 žlica soli 1 prašak za pecivo 2 žumanjka 50 ml K-veggie vrhnja za kuhanje |
Nadjev:
250 g ricotta sira malo muškatnog oraščića malo soli i papra 500 g poriluka 25 g maslaca 1 jaje sol papar |
*za intenzivniji okus možete dodati i camembert sira narezanog na kockice
Prvo dodate u posudu suhe sastojke, a zatim i sve ostale pa zamijesite glatko tijesto. Oblikujete u kuglu, a zatim pustite da odmori najmanje sat vremena u hladnjaku. Na malo maslinova ulja nekoliko minuta prepržite poriluk, a zatim u međuvremenu dok se tijesto hladi pomiješate sve sastojke za nadjev dok ne dobijete homogenu smjesu. U prethodno nauljen pleh rasporedite tijesto pa pečete 15 minuta na 200°C. Zatim, izvadite tijesto, raspodijelite prethodno pripremljen nadjev pa pečete još desetak minuta sve zajedno.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....