Sastojci:
100 g maslaca 100 g šećera 1 vanilin šećer 4 jaja 70 g mljevenih badema 100 g čokolade u prahu 50 g brašna 50 g škrobnog brašna 2 žličice praška za pecivo 7 žlica likera od trešnje 500 ml šlaga 750 g višanja iz kompota 1 žlica krupno narezane čokolade |
Priprema:
Pećnicu zagrijte na 180 °C. Pjenasto izradite maslac, šećer i vanilin šećer pa smjesi dodajte jaja, bademe i čokoladu u prahu. U posebnu posudu pomiješajte brašno, škrobno brašno i prašak za pečenje pa ga dodajte smjesi s jajem. Smjesu izlijte u prethodno namašten kalup pa pecite kojih 35 minuta. Nakon pečenja pustite da se biskvit ohladi nekoliko sati, a zatim je prerežite uzdužno. Biskvit prvo prelijte s malo trešnjevače kako bi torta bila sočnija. Čvrsto istučeni šlag zatim premažite po biskvitu, a zatim rasporedite višnje koje ste prethodno ocijedili iz kompota. Gornji sloj (na samom vrhu torte) velikodušno pospite naribanom čokoladom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....