OMILJENI POHANCI

Danas radimo hrskavu pohanu piletinu iz pećnice, na ovaj način uspjet će baš uvijek

 Bhofack2
Pohana piletina na ovaj način uvijek će biti hrksava, slasna i nimalo masna

Trebat će vam:

500 g pilećih zabataka
2 jaja
100 g brašna
100 g krušnih mrvica
sol, papar
5 - 6 žlica masti

Priprema:

Zabatke dobro posušite, posolite i popaprite. Jaja zamutite s malo soli. Zabatke pobrašnite i otresite višak brašna. Umočite dobro sa svih strana u jaja, ocijedite i umiješajte s krušnim mrvicama, lagano pritišćući da se "panirung" primi. U dubljoj tavi otopite mast i neka bude srednje zagrijana (stavite malo panirunga i ako se digne za nekoliko sekundi, imate željenu temperaturu). Pecite zabatke, lagano ih okrećući dok ne dobiju boju oko 10 minuta. U međuvremenu zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Pečene zabatke stavite na papirnati ubrus da se ocijedi masnoća. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje, poslažite zabatke. Pecite 15 - 20 minuta.

SAVJET!

Panirung možete napraviti i u drugim varijantama, primjerice, s panko mrvicama, uz dodatak mlaćenice, jogurta…

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. prosinac 2024 12:11