RUČAK USRED TJEDNA

Danas radimo jednostavan pečeni batat punjen rižom i aromatičnim pečenim slanutkom

 Elena Veselova/
Riži i slanutku uvijek možete dodati i druge sastojke po želji, dobra ideja bit će svježe povrće

Trebat će vam:

4-5 većih batata

150 g riže

1 konzerva slanutka

3 režnja češnjaka

1 žličica kumina

1 žličica kurkume

1 žličica dimljene paprike

2 mlada luka ili vlasac

sol i papar

maslinovo ulje

Priprema:

Batat dobro operite i prerežite napola. Natrljajte ga maslinovim uljem, začinite soli i paprom i dodajte režanj češnjaka. Ubacite u pećnicu na 180 stupnjeva i pustite da se peče oko sat vremena ili dok ne postane mekan. Za to vrijeme slanutak osušite i začinite kuminom, dimljenom paprikom, kurkumom i kuminom. Dodajte žlicu maslinova ulja i soli i dobro promiješajte. Ubacite u pećnicu i pecite 30-40 minuta. Rižu skuhajte. Kada je batat gotov i kremast iznutra, napunite ga rižom i pečenim slanutkom. Pospite sitno sjeckanim mladim lukom ili vlascem i poslužite uz salatu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. prosinac 2024 19:59