SLATKO USRED TJEDNA

Danas radimo ovu prejednostavnu dvobojnu tortu s kremom od sira i jogurta i kupinama

 Berislava Picek/Cropix/
Napravite brzu podlogu, dodajte dio kreme, a zatim u drugi dio umiješajte slatki pire od kupina. Jednostavnije ne može

Za podlogu će vam trebati:

150 g integralnih keksa

50 ml otopljenog maslaca

1 žlica meda

Za kremu:

250 g svježeg sira

3 čašice čvrstog jogurta

4 vanilin šećera

70 g šećera

250 ml vrhnja za šlag

1 vrećica želatine

Za 100 g pirea od kupina:

200 g svježih kupina

2 žlice smeđeg šećera

malo limunova soka

Priprema:

Integralne kekse usitnite, prelijte otopljenim maslacem i medom. Sve dobro izmiješajte pa tom mješavinom obložite dno kalupa za tortu promjera 20 cm. Žlicom lagano utisnute po cijelom dnu kekse da se kasnije ne rasipaju prilikom rezanja. Kalup s podlogom od keksa stavite u hladnjak. U tavu stavite 200 g svježih kupina, dodajte dvije žlice smeđeg šećera i koju kap limuna te sve lagano zagrijte dok ne omekša. Maknite s vatre i štapnim mikserom usitnite u pire. Stavite sa strane da se ohladi.

Sir, jogurt, šećer i vanilin šećer dobro izmiksajte i pustite sa strane. U drugoj posudi dobro izmiksajte vrhnje za šlag. Želatinu pripremite prema uputi na pakiranju. Sjedinite smjesu vrhnja za šlag i sira te dodajte uz neprestano miješanje želatinu. Kalup s podlogom od keksa izvadite iz hladnjaka. Oko ruba složite svježe kupine te ulijte pola kreme. U drugu polovicu dodajte ohlađeni pire od kupina, izmiješajte i lagano prelijte preko bijelog dijela. Stavite tortu u hladnjak da se dobro ohladi prije posluživanja, i to minimalno tri sata. Ohlađenu ukrasite svježim kupinama i mentom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. prosinac 2024 23:10