KUHAJ KAO CHEF

Danas se okušajte u pripremi ovih genijalnih dagnji s ciderom po receptu poznatog chefa

 Berislava Picek/Cropix/
Dok čeka ponovno otvaranje restorana, Sadmir Elkasović pripremio nam je jela koja potpisuje chef Fiskebara Jamie Lee

Trebat će vam:

1 kg dagnji
125 ml bijelog vina
125 ml cidera
200 ml double creama 50% mm
1 ljutika
50 g korijena celera
1 krumpir
1 limun
vezica mladog luka
peršin, estragon, ljupčac

Priprema:

U srednjem loncu kratko prepržite luk, dodajte dagnje i bijelo vino pomiješano s ciderom od jabuke, poklopite i pričekajte da se otvore dagnje. Čim se otvore, procijedite ih (tekućinu treba sačuvati) i ostavite ih poklopljene. U drugom manjem loncu blanširajte kockice krumpira i korijena celera u tekućini u kojoj su se kuhale dagnje. Kad je gotovo, dodati double cream, sok i koricu limuna te začine. Dagnje prelijte umakom i poslužite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. studeni 2024 01:27