NEDJELJNI KOLAČ

Danas smo na tržnici kupili kilu sočnih jabuka i radimo jednu od ove 3 slasne pite

 Tonci Plazibat/cropix/Marko Miscevic/Cropix/Berislava Picek/Cropix/
Od klasične pite s prhkim tijestom i hrskavim posipom, preko malo drugačije pite s bijelim vinom pa sve do omiljenog francuskog deserta

Hrskave, sočne, slatko kiselkaste jabuke stigle su na tržnice, što znači da je pravo vrijeme za prvu ovosezonsku pitu od jabuka. Zasukali smo rukave, bacili se na pretraživanje recepata i izbor sveli na tri favorita. U užem krugu našle su se klasična pita s prhkim tijestom i hrskavim posipom po receptu slastičarke Lucije Tomašić Šarić, malo drugačija pita s bijelim vinom i speculaas keksima te omiljeni francuski klasik. U slučaju da i vas već privlači miris cimeta i jabuka u slasnom karamelastom sirupu, u nastavku ostavljamo poveznice na naše omiljene recepte.


PRHKA PITA S JABUKAMA I CIMETOM

image
Tonci Plazibat/Cropix

KORAK PO KORAK: TARTE TATIN

image
Marko Miscevic/ropix/

PITA OD JABUKA, BIJELOG VINA I SPECULAAS KEKSA

image
Berislava Picek/Cropix

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. prosinac 2024 03:59