DOBRE IDEJE

DANAS ZA DORUČAK: Tostirani sendvič s bučom i sirom za dobro jutro!

 Berislava Picek / HANZA MEDIA
Kako od sendviča napraviti kvalitetan obrok?

200 g pečene muškatne buče
200 g ribane mozzarelle
malo soli
malo sušenog origana
1 šaka baby špinata
4 velike kriške kruha sa sjemenkama
salata od pečene buče s feta sirom i sjemenkama suncokreta

Zagreb, 250919.
Zdrava jela; Tri sendvica ; dva slana i jedan sladak pripremila je Nastasja Petric.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Buču ogulite i narežite na manje kockice. Začinite s malo maslinova ulja, soli i origanom te zapecite u pećnici zagrijanoj na 200 Celzijevih stupnjeva oko 40 minuta. Ostavite da se ohladi pa izblendajte s mozzarellom. Zagrijte aparat za tostiranje, jednu krišku kruha debelo premažite kremom od buče, stavite puno špinata na vrh, poklopite drugom kriškom i tostirajte sendvič. Prerežite napola i poslužite toplo uz salatu od buče.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. studeni 2024 01:38