Trebat će vam:
500 g brokule
1 luk
maslinovo ulje
1 peršin
3 češnja češnjaka
100 ml slatkog vrhnja ili 2 žlice punomasnog vrhnja
1 l povrtnog ili pilećeg temeljca
papar i sol
malo muškatnog oraščića
maslinovo ulje
žlica kiselog vrhnja
Priprema:
Na maslinovom ulju zažutite luk, dodajte na kolutiće narezan peršin i donji tvrđi dio brokule koji ste usitnili. Podlijte s malo vode ili temeljca. Kada je povrće omekšalo, dodajte i listove i cvjetove brokule, sjeckani češnjak te peršinov list. Ulijte temeljac pa kuhajte deset minuta. Maknite s vatre te zatim izradite juhu štapnim mikserom i potom dodajte vrhnje. Začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem. Servirajte juhu s pečenim kruhom i dodatnom žlicom kiselog vrhnja.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....