Trebat će vam:
4 srednja komada lososa
3 žlice limunovog soka
3 režnja češnjaka
maslinovo ulje
2 žlice maslaca
3 žlice palente
sol i papar
Priprema:
Batat najprije narežite na prutiće. U posebnoj zdjeli pripremite tri žlice palente, sol i papar. Batat najprije poprskajte maslinovim uljem, a zatim ga ubacite u zdjelu s palentom i dobro protresite. Tako pripremljen batat stavite u pećnicu na 200 stupnjeva i pecite oko 20 minuta ili dok ne omekša. Za to vrijeme pripremite ribu. Losos začinite soli. Komade ribe pecite na dobro zagrijanom maslinovom ulju oko 3-4 minute pa ih okrenite. Kada ste losos preokrenuli, u tavu dodajte maslac, sitno sjeckani češnjak i sok jednog limuna. Pecite zajedno s ribom. Dodatno začinite paprom po želji i poslužite s pečenim batatom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....