Za paštetu će vam trebati:
1/2 kg svježih inćuna
1 dl maslinova ulja
1 dl majoneze
sol
papar
sok 1/2 limuna
glatko brašno
Za popečke od blitve:
1 manji stručak blitve
1 jaje
1 dl mlijeka
sol
100 g heljdinog ili pšeničnog brašna
1/2 žličice praška za pecivo
1/2 šalice naribanog tvrdog sira
kokosovo ulje ili neko drugo ulje za prženje
Priprema:
Inćune očistiti od glave i utrobe, uvaljati u brašno i pržiti u dubokom ulju. Odložiti na papirnati ubrus da upije višak masnoće i, kad se ohladi, odstraniti kosti. Očišćene inćune ubaciti u blender zajedno s majonezom, maslinovim uljem i limunovim sokom. Posoliti i popapriti, a po želji staviti i malo ljute papričice. Sve dobro izblendati i ostaviti sat, dva u hladnjaku. Poslužiti na popečcima od blitve. Popečke napravite tako da kratko blanširate blitvu, ocijedite i usitnite je nožem. Blitvi dodati jaje, malo mlijeka i sol. Pomalo dodavati brašno dok se ne dobije kompaktna, ali ne pregusta smjesa. Tada dodati sir i prašak za pecivo. Zagrijati malo ulja u tavi i po žlicu smjese spuštati na prženje. Pržene popečke izvaditi na papirnati ubrus da upije višak masnoće.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....