Sastojci:
500 g ostataka slatkog blagdanskog kruha, makovnjače, stollena, briocha i slično
Creme anglaise:
1,2 l mlijeka
175 g šećera
1 mahuna vanilije
korice naranče i limuna
10 žumanjaka
Mlijeko ugrijati s vanilijom, limunom i narančom (ako koristite termometar, do 75 stupnjeva). Žumanjke izmiksati pjenasto sa šećerom. Preliti preko njih vruće mlijeko, izmiješati, vratiti u posudu i kuhati kratko do 75 stupnjeva. Vruće procijediti na kockice kruha/kolača. Filati 12 remekina (premazanih maslacem). Peći na 200 stupnjeva dok ne poprime zlatnu koricu i dignu se kao souffle. Toplo poslužiti sa kompotom od jabuka i brusnica koji ćete dobiti od 3 jabuke, oguljene i narezane na kockice 200 g brusnica, 150 g šećera, 20 g whiskeya ili ruma, malo cimeta, anisa i tonke. Rastopiti šećer u karamelu i ubaciti jabuke, zaliti whiskeyem, pustiti da alkohol ispari i karamel se počne topiti, dodati brusnice i začine i kratko prokuhati, ohladiti.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....