Dip od bresaka i pepperoncina

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 40 min

Sastojci

  • 1 kg očišćenih bresaka
  • 400 g šećera
  • 3 – 4 pepperoncina
  • sok jednog limuna
  • po želji malo cimeta

Priprema

1. korak

Pomiješajte breskve sa šećerom i preostalim sastojcima i pustite da provri. Skidajte pjenu koja se stvara na vrhu kako marmelada ne bi bila gorka.

2. korak

Kuhajte na srednje jakoj vatri dok marmelada ne poprimi željenu gustoću, 30-ak minuta.

3. korak

Nije loše da ostane malo rjeđa da se može koristiti kao dip ili umak. Ulijte u sterilizirane staklenke.

4. korak

Ova marmelada može poslužiti kao zamjena za slatko-kiseli umak koji se upotrebljava u kuhinjama Istoka pa je kao takvu možete koristiti za umakanje pohanih kozica ili povrća. Ili pak možete zamisliti da ste u Meksiku pa u nju umakati tortilla čips/krekere. Treća opcija – umak uz svinjetinu. Količinu pepperoncina prilagodite izdržljivosti vlastitog nepca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. studeni 2024 09:42