Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 40 min
Sastojci
- 1 kg očišćenih bresaka
- 400 g šećera
- 3 – 4 pepperoncina
- sok jednog limuna
- po želji malo cimeta
Priprema
1. korak
Pomiješajte breskve sa šećerom i preostalim sastojcima i pustite da provri. Skidajte pjenu koja se stvara na vrhu kako marmelada ne bi bila gorka.
2. korak
Kuhajte na srednje jakoj vatri dok marmelada ne poprimi željenu gustoću, 30-ak minuta.
3. korak
Nije loše da ostane malo rjeđa da se može koristiti kao dip ili umak. Ulijte u sterilizirane staklenke.
4. korak
Ova marmelada može poslužiti kao zamjena za slatko-kiseli umak koji se upotrebljava u kuhinjama Istoka pa je kao takvu možete koristiti za umakanje pohanih kozica ili povrća. Ili pak možete zamisliti da ste u Meksiku pa u nju umakati tortilla čips/krekere. Treća opcija – umak uz svinjetinu. Količinu pepperoncina prilagodite izdržljivosti vlastitog nepca.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....