SAMONIKLO BILJE

DIVLJE ŠPAROGE: Miješano povrće sa slaninom

Samoniklo bilje koje je postalo skupa delicija

500 g mladog krumpira
300 g slanine
1 stručak divljih šparoga
1 mala staklenka sušenih rajčica u maslinovom ulju
stručak svježeg bodiljka
maslinovo ulje
soli i papar

Dobro operite mladi krumpir i narežite ga na četvrtine. Blanširajte ga u slanoj vodi i ocijedite. Ocijedite sušenu rajčicu, a slaninu narežite na tanke šnite. Šparogama odstranite drvenaste donje dijelove i natrgajte ih na veće komade. Maslinovim uljem namastite oblik za pečenje. Ugrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusovih. Po obliku rasporedite krumpir, slaninu, rajčice i šparoge. Pokapajte maslinovim uljem, ako želite posolite i popaprite (vodite ručuna da je slanina slana). Zapecite. Prije posluživanja začinite i ukrasite listićima bosiljka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. studeni 2024 21:30