![33957213](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2024/06/19/k_33957213_640.png)
500 g mladog krumpira
300 g slanine
1 stručak divljih šparoga
1 mala staklenka sušenih rajčica u maslinovom ulju
stručak svježeg bodiljka
maslinovo ulje
soli i papar
![](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2019/4/8/13/2.jpg)
Dobro operite mladi krumpir i narežite ga na četvrtine. Blanširajte ga u slanoj vodi i ocijedite. Ocijedite sušenu rajčicu, a slaninu narežite na tanke šnite. Šparogama odstranite drvenaste donje dijelove i natrgajte ih na veće komade. Maslinovim uljem namastite oblik za pečenje. Ugrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusovih. Po obliku rasporedite krumpir, slaninu, rajčice i šparoge. Pokapajte maslinovim uljem, ako želite posolite i popaprite (vodite ručuna da je slanina slana). Zapecite. Prije posluživanja začinite i ukrasite listićima bosiljka.