SAMONIKLO BILJE

DIVLJE ŠPAROGE: Mini quiche sa šparogama i vlascem

 StockFood
Samoniklo bilje koje je postalo skupa delicija

Za tijesto:

300 g brašna
150 g maslaca
1 jaje
1 žlica hladne vode

Za nadjev:

2 jaja
1 čašica punomasnog kiselog vrhnja
1 stručak vlasca
1 stručak divljih šparoga
100 g sitnije ribanog topivog sira
sol, papar

StockFood

Od sastojaka zamijesite tijesto. Oblikujte kuglu, omotajte je plastičnom folijom pa stavite u hladnjak. Šparoge operite pa ručno odstranite donji, drvenasti dio. Natrgajte ih na manje komadiće. Nasjeckajte vlasac. U zdijeli pomiješajte jaja, vrhnje, sir, posolite, popaprite, dodajte vlasac. Namastite limeni pleh koji je namijenjen za pečenje muffina. Tijesto razvaljajte pa režite krugove. Svaki utisnite u oblik. Upalite pećnicu na 180 stupnjeva Celzijusovih. U oblike obložene tijestom rasporedite nadjev pa na svaki naslažite šparoge. Pecite pola sata, odnosno dok se površina lagano ne zarumeni. Mini quichove poslužite uz mlade rotkvice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. studeni 2024 21:23