Biskvit:
200 g mrkve 150 g jabuke 100 g hladno prešanog suncokretova ulja 120 g soka od naranče 3 g esencije vanilije 12 g jabučnog octa 200 g integralnog pirovog brašna 4 g soda bikarbone prstohvat himalajske soli 10 g začina za medenjake 5 g cejlonskog cimeta 55 g kokosova šećera |
Krema:
330 g krem sira 60 g javorovog sirupa 200 g vrhnja za šlag (nezaslađenog) po želji: esencija naranče |
Mrkvu ogulimo, jabuku očistimo te ih blendamo u sjeckalici na sitne komadiće. Zatim prebacimo u zasebnu posudu i dodajemo tekuće sastojke: ulje, sok, ocat i vaniliju. Promiješamo sve pjenjačom i izmiješamo s preostalim suhim sastojcima koje smo spojili u drugoj posudi. Smjesu ne treba miješati previše. Prebacimo je u silikonsku posudu za pečenje te u pećnici zagrijanoj na 180° pečemo kolač 30-35 minuta. Biskvit ostavimo da se sasvim ohladi, a za to vrijeme pripremimo kremu. Sir treba razraditi mikserom s javorovim sirupom i esencijom naranče, a od vrhnja napraviti šlag te ih spojiti u jednoličnu kremu i ostaviti da se malo ohladi. Čaše punimo izrezanim biskvitom i kremom, a višak biskvita namrvimo po vrhu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....