SLASNI ZALOGAJI

DJEČJI USKRS: Torta od mrkve u čaši

 Berislava Picek / HANZA MEDIA
Slasni dječji zalogaji kao stvoreni za veseli uskrsni stol!

Biskvit:

200 g mrkve
150 g jabuke
100 g hladno prešanog suncokretova ulja
120 g soka od naranče
3 g esencije vanilije
12 g jabučnog octa
200 g integralnog pirovog brašna
4 g soda bikarbone
prstohvat himalajske soli
10 g začina za medenjake
5 g cejlonskog cimeta
55 g kokosova šećera

Krema:

330 g krem sira
60 g javorovog sirupa
200 g vrhnja za šlag (nezaslađenog)
po želji: esencija naranče

Zagreb, 070318.
Zdrava jela za djecji Uskrs pripremila je Nastasja Petric.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Mrkvu ogulimo, jabuku očistimo te ih blendamo u sjeckalici na sitne komadiće. Zatim prebacimo u zasebnu posudu i dodajemo tekuće sastojke: ulje, sok, ocat i vaniliju. Promiješamo sve pjenjačom i izmiješamo s preostalim suhim sastojcima koje smo spojili u drugoj posudi. Smjesu ne treba miješati previše. Prebacimo je u silikonsku posudu za pečenje te u pećnici zagrijanoj na 180° pečemo kolač 30-35 minuta. Biskvit ostavimo da se sasvim ohladi, a za to vrijeme pripremimo kremu. Sir treba razraditi mikserom s javorovim sirupom i esencijom naranče, a od vrhnja napraviti šlag te ih spojiti u jednoličnu kremu i ostaviti da se malo ohladi. Čaše punimo izrezanim biskvitom i kremom, a višak biskvita namrvimo po vrhu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. studeni 2024 20:31