150 ml maslinova ulja 4 češnja češnjaka 100 g badema (ako vam smeta kožica, u obzir dolaze oljušteni) 350 g pečenih i oljuštenih rog paprika 100 g parmezana šaka bosiljka peršina po želji 75 g pinjola sol papar |
Prije svega ispecite paprike. Dobro ih operite, osušite, stavite u posudu za pečenje i pecite u pećnici povremeno ih okrećući 35 minuta na 180*C. Kad su paprike pečene stavite ih u posudu i pokrite da se ohlade, ali i malo upare jer ih je puno lakše čistiti. Bademe i pinjole lagano popržite na tavi svega nekoliko minuta. U veći mužar stavite očišćene paprike i bademe te lagano usitnjavajte, zatim dodajte češnjak, parmezan, bosiljak, peršin, pinjole, sol i papar. Kružnim pokretom gnječite dok ne dobijte kompaktnu smjesu. Dok to činite u smjesu malo po malo dolijevajte maslinovo ulje sve dok ga ne potrošite.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....